Sobre mi

Hola! Em presento

Em dic Maria Sàbat Padrosa. Sóc psicòloga perinatal i psicoterapeuta. La meva feina és acompanyar-te en els moments de dolor i dificultat per transformar-ho, ajudar-te a avançar allà on t’encalles i veure com et retrobes amb l’alegria de viure. És tot un privilegi ser testimoni i acompanyant d’aquests canvis. La meva feina és vocacional i representa una font d’aprenentatge en molts sentits.

Sóc una psicoterapeuta integradora, humanista i breu estratègica de formació. Tanmateix, la meva praxis es nodreix de la psicologia sistèmica i les tècniques emocionals i cognitives.

També sóc mare, filla, parella, amiga i companya. Dolça i directa, tot en un. Tinc molta sort de ser imperfecta i de poder aprendre de les meves contradiccions.

Em declaro fan de recuperar les tribus de suport i sororitat entre dones. Apassionada de la psicologia sexual i reproductiva, en constant evolució.

Quan arribes a la meva consulta, tots els meus sentits es posen al servei del teu benestar. T’escolto des de l’interès genuí i la curiositat de la científica. Procuro entendre’t com a persona, sense judicis, hagis viscut el que hagis viscut, sentis el que sentis. La vida ve amb tsunamis, terratrèmols, moments on ens falta l’aire per respirar… però penso que les crisis són una gran oportunitat per créixer, millorar i treure tot el potencial que hi ha dins teu.

No puc imaginar-me la relació terapèutica sense calidesa, serenor i professionalitat. Em prenc molt seriosament la meva feina i també la gaudeixo molt. Cada història és única i especial.  Entenc la psicoteràpia com una sastreria en què s’ha de fer un vestit a mida per a cada persona, en funció del seu moment, de les seves experiències i de les seves necessitats.

Crec fermament que invertir en el teu autoconeixement serà la via més ràpida per deixar de patir.  

A teràpia t’ajudaré a descobrir les teves fortaleses i a veure amb claredat les teves capacitats. Amb aquestes eines podràs afrontar millor els reptes que la vida ens posa per davant i trobar solucions reals al problema que et preocupa.

Aquí tens més informació sobre el meu recorregut professional:

Estudiant gironina. Marxar un any fora de Catalunya em va obrir la mirada i em va insuflar aire fresc. En tornar, vaig anar a viure a la ciutat que em va veure néixer: Barcelona. Allà podia seguir creixent amb formacions i vivències personals. Vaig començar per especialitzar-me en teràpia de parella i vaig apassionar-me per la sexologia clínica. Tot seguit va venir l’especialització en el dol i l’acompanyament respectuós a la mort.

Durant tota la meva trajectòria professional hi ha hagut un protagonista indiscutible: la dona.

Després de treballar anys a cavall entre l’àmbit privat i el públic amb adults, parelles, famílies i també en el marc de la violència masclista, va arribar a la meva vida una revolució fantàstica. La meva pròpia maternitat. Les llums i les ombres de la maternitat (i de les no-maternitats) em van fer sentir que el meu camí professional també havia de créixer cap aquí.

Així doncs, vaig formar-me amb profunditat i rigor en psicologia perinatal. Així puc oferir una atenció més completa a les dones, a les parelles i a les famílies que em plantegen dubtes abans i després de ser pares, quan no ho aconsegueixen o en les primeres fases de criança dels seus fills. 

La salut mental materna és un pilar imprescindible per a tots els membres de la família i hem de cuidar-la. Les exigències de la societat occidental, les pressions socials i la soledat interna fan sentir les dones molt vulnerables davant el moment de plantejar-se si volen o si poden ser mares.

Aquests són els serveis que ofereixo:
  • Psicoteràpia per a persones adultes
  • Psicologia perinatal
  • Grups de creixement maternal
  • Xerrades-tallers de salut psicològica (diferents temàtiques dins les meves especialitats)
  • Supervisió d’equips professionals
  • Derivacions a professionals de la meva confiança
  • Orientació familiar en el marc de la criança conscient
Em trobaràs físicament a Girona i, online, on et calgui.