Projectes solidaris

Conte il·lustrat

Al meu germà el tinc al cor, és un conte que té l’objectiu d’oferir recursos emocionals a les famílies perquè puguin acompanyar els nens i les nenes a transitar una mort perinatal, és a dir, el comiat d’un germà o germana que estava en camí.

L’argument del conte se centra en una família que ha d’acomiadar el germanet que esperava, i especialment posa la mirada a la germana gran. La mare elefanta, en concret, ha d’afrontar la dura situació d’una interrupció de l’embaràs, a contracor, per  problemes de salut de la criatura. El text és valent i amorós, escrit amb perspectiva de gènere i apte per a totes les edats. L’elecció dels personatges (animals humanitzats) i del model familiar s’ha pensat perquè qualsevol família es pugui sentir representada.

Escrit en català i en castellà, sense ànim de lucre, juntament amb la Roser Reyner i il·lustrat per la Georgina Artigas.

Aquest llibre vol ajudar a entendre i transitar el dol. Vol posar veu i dibuixos on sovint falten paraules i imatges. És un recurs psicològic i emocional per a les famílies, escoles, hospitals i associacions.

El material inclou el conte il·lustrat, una guia psicoeducativa, unes paraules adreçades als qui ho van viure o ho viuran ben aviat i un llistat de recursos per al dol gestacional d’arreu del territori català i espanyol.

Psicòloga voluntària

Sóc una de les dues psicòlogues perinatals de l’associació A Contracor. El meu paper és orientar les famílies des de la perspectiva psicològica, crear contingut i argumentació tècnica, desenvolupar les companyes de visibilització del meu territori i aportar en tot el que em sigui possible.